Barion Pixel

Szakmai háttér

2005 óta foglalkozom szervezetfejlesztéssel, vezetés- és készségfejlesztéssel. Közel 3000 a coacholt óráim száma. 2016 Év ICF Coacha lettem.

2019 szeptemberében alapítottam Férjemmel a beINSPIRE-t, ami elsősorban vezetés-, és szervezetfejlesztéssel foglalkozó szakmai közösség. 2021-től a Vagány Vezető Program alapítója, vezetője és coacha vagyok, ami vezetőknek és csapatoknak szóló többféle, komplex, tematikus coaching folyamat.

Kiemelt területeim vállalatokkal való együttműködésben: komplex vezetésfejlesztés, talent programok, team- és csoportos coaching, egyéni business és executive vezetői coaching. 

Coachok képzésében is részt vettem az elmúlt évtizedben több tanácsadó cégnél, valamint közel 100 trénert képeztem már. Indítottam egy saját egyéni /kiscsoportos tréneri és coach kompetenciák fejlesztése programot. Kidolgoztam egy festést és coachingot ötvöző programot: Fesd meg a témád néven.

Tapasztalatom számokban: 18 év vezetői, 10 év coaching (egyéni, csoportos és team); 17 év szervezetfejlesztés, vezetői és készségfejlesztő tréningek tartás.

Így dolgozom coachként

Többféle irányzat eszköztárát is tanultam, használom (megoldásközpontú coaching, gestalt, tranzakcióanalízis, cselekvésorientált coaching…) mert számomra a coachee személyisége, témája az iránymutató az eszköz, beavatkozás kiválasztásában. Az „itt és most”-ban dolgozom, használok kreatív eszközöket, több hazai és nemzetközi teszthez, vezetői knowhow-hoz van jogosultságom, amikből szintén beemelem, ami épp hasznosnak bizonyul. 

Mindemellett folyamatosan dolgozom magamon, hiszen a coaching az, ahol leginkább saját magam is eszköz vagyok – az önismeretem, empátiám, eq-m és eddigi szakmai- és élet tapasztalataim.  

Legutóbb Ultrarövid Terápiás Konzulens képzésen vettem részt, jelenleg pedig Máté Gábortól szeretnék tanulni.

Személyes gondolatok

A kezdő szülők életét élem óvodás Kisfiammal, Férjemmel és Bonnieval, a vizslánkkal. A mostani időszakban a kirándulás, biciklizés, játék Marcival, egy napközbeni randi, amik kitöltik a szabadidőmet. 

Mindezen túl, amikor meg tudom oldani, tanulok, párhuzamosan olvasok szakkönyveket, terápiában dolgozom magamon, kertészkedem. Festek, kreatívkodom, Marcinak készítek valami játékot. A táncot, mozgást és meditációt szeretném még rendszeressé tenni a mindennapjaimban.  Amúgy játszottam improvizációs társulatban, tartottam párkapcsolati programokat, dolgoztam sok-sok civil szervezettel szervezetfejlesztőként, és folyamatosan benne vagyok valamilyen projekt kidolgozásában.

Filozófiám a coachingban

Célom, hogy a különféle karrierszakaszokban, szervezeti életciklusokban partnerként számítsanak rám a vezetők.

„Strong back, soft front, wild heart”
Brené Brown

Amit legjobban szeretek a munkámban

A coaching a hivatásom. A szakmai életutamon végigjártam a projektvezető, vezető, tanácsadó, tréner állomásokat, mindegyiket szeretem, de a legnagyobb hatásúnak a coachingot tartom. Megtisztelő az a bizalom, ami megszületik egy coaching folyamatban. Mindig jó érzés, ha egy ügyféllel megmarad a kapcsolat és láthatom, merre megy tovább az élete. 

Dolgoztam már számos iparágban, sokféle szintű vezetővel. Hálás vagyok, amikor valaki engem választ kísérőjének, ezen szakmai kapcsolatokban én is mindig gazdagodom.

Azt szeretem a legjobban, ha a konkrét témán, kihíváson, tudatosság erősítésen túl az ügyfelem saját magáról megismer valami újat, közelebb kerül egy új minőségéhez, meglát valamilyen mélyebb összefüggést a különféle helyzetek és viselkedése között. Ezáltal a transzformáció garantált.