Barion Pixel

Ha nem tudtál részt venni február 15-én a Vagány Vezető Programunk 2023 első meetupján, íme az összefoglaló:

A Vagány Vezetők csapata az idei évben arra helyezi a hangsúlyt, hogy a most jellemző, állandóan változó környezetben működő Csapatok kihívásaira reflektáljon. Fókusza azon megoldások, eszközök, gondolatok feltárása, amik hatékonyan tudják segíteni az „alakváltó Csapatok szintlépését”!

Az eseményt ezért egy olyan játékkal indítottuk, ami jól reprezentálja saját működésünk hatásait a környezetünkre. Egy kötelet fogva, a különböző hatásokra (feltevések) reagálva (belépés, oldalra lépés) kellett mozognunk a térben, miközben figyelnünk kellett a szomszédunk határaira is. A végeredmény egy izgalmas, alaktalan kötélvonalat alkotott, ami felvezette az AMORF-itás fogalmát.

AMORF játék

Ezt követte egy izgalmas beszélgetés azokról a csapat szintű kihívásokról, amiket a helyszínen jelenlévő résztvevőkkel együtt formáltunk meg:

„Folyamatos motiváció fenntartása” – „Új, motiváló csapatcélok kitűzése” – „Kommunikáció” – „Bizalom megteremtése, fenntartása” – „Közösségi célok előtérbe helyezése” – „Vezetés megosztása csapaton belül” – csak hogy néhányat említsünk.

Majd azon képességek és eszközök „begyűjtése”, amit szintén a helyszínen jelenlévők segítségével összegeztünk.

Álljon itt néhány, a teljesség igénye nélkül: „lehetőség egyeztetésre” – „empátia” – „őszinteség” – „hit” – „mentor” – „felismerések kimondása, elfogadása– „összetartás” – „vízió”

Az eseményen volt lehetőség megismerni a Vagány Vezető Program egyik fontos kiegészítő, kísérő elemét is, amit a program során alkalmazunk a tudatosság mélyítésére, ez pedig a VVP munkafüzet, ami a programhoz jár.

Egy rövidített verzióját – ami érinti a program 5 legfontosabb témáját, az eseményen meg is lehetett vásárolni 2.990,- forintos áron, amire most is van lehetőség. Ehhez nem kell mást tenned, mint jelezni nekünk, hogy szeretnél egyet és mi elküldjük Neked postán.

Önismereti munkafüzet

A beszélgetést egy közös mini workshoppal zártuk, ahol a résztvevők kiscsoportban alkották meg azon fogalmak lényegi pontjait, kérdéseit, gondolatait, amiket a jelenlegi támogatói fókuszban mi is alkalmazni szeretnénk.

Hisszük, hogy az „alakváltó csapatok szintlépéséhez” olyan fejlesztési stratégiával kell közelednünk, amik jól rezonálnak a jelen kor kihívásaira.

Véleményünk szerint az A.M.O.R.F stratégia azon képességek, eszköztárak és módszertanok összességét tartalmazza, amikkel egy tudatosan foglalkozó és dolgozó, hétköznapokban is alkalmazó csapat képes a szintlépésre!

A.M.O.R.F – ahol az A – Agilis, M – Megoldásfókuszú, O – Organikus, R – Reziliens , F – Fejlesztés

Nézd meg a felvételt itt: